ANNONS

Järfälla behöver en hållbar utveckling

ANNONS

Järfälla växer. Nya bostäder byggs och tunnelbanan kommer till Barkarby. En utveckling som är positiv och där Centerpartiet i högsta grad varit pådrivande. Med fler invånare ställs kommunen samtidigt inför nya utmaningar.

I Centerpartiet menar vi att Järfälla måste växa på ett hållbart sätt. Utvecklingen måste vara:

1. Ekonomiskt hållbar – kommunens ekonomi måste gå ihop och den växande låneskulden hanteras. Samtidigt som välfärden byggs ut för att möta de växande behoven måste kvaliteten i skolan, förskolan och äldreomsorgen upprätthållas och utvecklas.

2. Ekologiskt hållbar – när vi bygger ska vi göra det klimat­smart och miljövänligt. Det är också viktigt att vi värnar Järfällas grönområden och de gröna spridningskorridorer som behövs för att skydda djur- och växtlivet.

3. Socialt hållbar – fler arbetstillfällen måste skapas så att alla som vill kan få ett jobb. Unga och nyanlända behöver snabbare vägar ut i arbetslivet och segregationen i samhället måste brytas.

I Centerpartiet tror vi på hållbar tillväxt. Vi drömmer om ett Järfälla där människor får växa, föreningslivet frodas och företagandet blomstra.

Vi vill ha ett öppet och inkluderande samhälle som utvecklas och växer utan att miljön, välfärden eller den sociala sammanhållningen riskeras. Gör ett hållbart val den 14 september. Rösta på Centerpartiet.

Aphram Melki, Centerpartiets gruppledare och kommunalrådskandidat i Järfälla

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.