Järfälla ska vara tryggt och snyggt

De senaste veckorna har vi kunnat läsa om bränder och skadegörelse i Järfälla. Jakobsberg tycks vara värst drabbat, vilket illustrerats av att någon tänt eld på den populära glasskiosken på torget. Boende i närområdet har skickat klagomål till kommunen och otryggheten riskerar att bita sig fast. Detta är inte acceptabelt.

Vi tänker inte tillåta att Järfälla kommun utvecklas till en plats där nattliga bilbränder blir vardagsmat. Invånarnas egendom måste skyddas och förövarna måste bestraffas. Hårt slit ska löna sig och då ska man inte behöva vara orolig för att någon tänder eld på ens egendom.

Från kommunens sida måste tryggheten sättas i fokus. Fler väktare och nattvandrare samt bättre belysning är konkreta åtgärder för att öka tryggheten i Järfälla. Dialogen med närpolisen måste också förbättras. Det viktigaste är dock att den stora majoriteten av laglydiga och strävsamma människor sätter ner foten och visar att man vi inte tänker acceptera fler bränder.

Förövarnas skadeglädje på nätterna blir de övriga invånarnas sorg på morgonen. För oss moderater är det alltid viktigt med ett tryggt och snyggt Järfälla.

Cecilia Löfgreen (M)

Oppositionsråd