ANNONS

Järvabor kan luras att göra en riktigt dålig affär

Ann-Margarethe Livh (V) kritiserar Benjamin Dousas (M) uttalande.
Ann-Margarethe Livh (V) kritiserar Benjamin Dousas (M) uttalande.
Om borgarna vill motverka segregationen så ska man sluta stoppa byggandet av hyresrätter i Bromma och andra områden där hyresrätterna är få och befolkningen homogen skriver Ann-Margarethe Livh (V) i en insändare.
ANNONS

När Benjamin Dousa (M) utropar omvandlingar av hyresrätter till bostadsrätter som en seger för Järva är han förmodligen okunnig om villkoren för och konsekvenserna av ombildningar på Järva.

När de borgerliga styrde Stockholm mellan 2006 och 2014 betalde de 20 miljoner av skattebetalarnas pengar för konsulter som skulle övertala södra Järvaborna att omvandla. Resultat var en omvandlad bostadsrättsförening.

Samtidigt sparades det in på kvinnofridsteam, kultur, ungdomsverksamhet och mycket annat.
Ett totalt misslyckande. Ska vi se samma historia upprepa sig igen? Ska vi få hit ännu fler skattefinansierade konsulter för att övertala människor att köpa? Samtidigt som vi vet att bankerna är hårda och man som lågavlönad måste hitta andra mindre förmånliga lånemöjligheter.

Vi vet också att bostadspriserna sjunker– och mest i stan i Järva. Man kan alltså övertalas att göra en verkligt dålig affär.
Men det stora sveket är att de kommunala bostadsbolagen nu ska ägna kraft och ekonomiska resurser åt ombildning i stället för att bygga fler hyresrätter. Något som inte minst unga Järvabor desperat efterfrågar.

Om borgarna vill motverka segregationen så ska man sluta stoppa byggandet av hyresrätter i Bromma och andra områden där hyresrätterna är få och befolkningen homogen.

Ann-Margarethe Livh (V)
F d bostadsborgarråd och Rinkebybo.

ANNONS
ANNONS