ANNONS

Nej, Järvalyftet 
är inget lyft!

Att säga sig vilja lyfta Järva socioekonomiskt var bara skitsnack skriver insändarskribenten "besviken boende i Järva".
ANNONS

Vi har levt i lyx i ett ”problemområde.” Lyxen har varit att det är lugnt och tyst, att det är glest mellan husen, välskötta trädgårdar med stora träd och fina rabatter mellan husen.

Jag flyttade hit från innerstan på grund av Akallas fördelar. Vi hade det för bra, sådan lyx kan bara rika svenskar i Lidingö behålla. I Järva ska det vara stökigt och tätt mellan husen, och så kommer det att bli.

Akallabor har själva lyckats lyfta sina bostadsområden genom att bilda välfungerande bostadsrättsföreningar med folk som månar om sina hem och där folk trivs och vill bo kvar. Nu vill man bygga hyresrätter tätt intill gamla hus, som då blir av med sin fina utsikt. Man blir tvingad att bo bakom neddragna persienner dygnet runt om man inte vill blotta sig för sina grannar.

Våra bostäder kommer att rasa i värde, ingen kommer att vilja flytta till Järva när det är lika trångt mellan husen som i innerstan, där man står ut med trängseln på grund av fördelar som butiker, restauranger och nöjen. Vi får bara innerstans nackdelar, men inte fördelar.

Med byggplanerna visar man tydligt att det inte är någon idé för boende i Järva att försöka lyfta sina områden. Om man hade tänkt på vårt bästa hade man byggt en hel stadsdel, för att locka välbärgade invånare till de stora områdena runt­omkring Akalla, där det bara växer ogräs – i stället för att förstöra välfungerande områden.

Att säga sig vilja lyfta Järva socioekonomiskt var bara skitsnack.

besviken boende i Järva

ANNONS