Jobb och kompetens hittar inte varandra

Det är ofta det går att läsa i tidningar hur svårt arbets­givare har att få tag på personal med rätt kompetens. Själv är jag på jakt efter ett nytt jobb inom it och upplever samma sak fast omvänt. Var finns arbetsgivarna och jobben? Varför hittar vi inte varandra?

Förr fanns det bara två marknadsplatser för arbetsgivare och arbetstagare, Dagens Nyheter och Platsjournalen. Alla var där och det var enkelt att hitta varandra. I dag finns det en uppsjö av marknadsplatser i olika ­medier och det är omöjligt att bevaka och finnas på plats på alla dessa. Vilket gör att arbetstagare och arbetsgivare missar varandra.

Förr kunde man åka från södra sidan av stan till norra och tvärtom och trafiken rullade på. I dag är trafiksituationen i Stockholm så kaosartad att många av oss har tröttnat på att pendla många timmar och långa sträckor i stillastående trafik. Det gör att många arbetstagare hellre letar jobb närmare bostaden. Kan detta vara orsaken till att arbetsgivare inte hittar personal och vi arbetstagare inte hittar några jobb att söka?

Chefsjobb2014