ANNONS

Kaoset blir värre runt Fridhemsplan

ANNONS

Kaos! Fridhemsplan med omgivande gator måste vara det värsta området i stan. Tre blåbussar och ett antal vanliga bussar ska samsas med bilister som tror att de är racerförare, cyklister på trånga banor och fotgängare som väller upp ur underjorden från tunnelbanan, trängs på hållplatser och övergångsställen som inte är byggda för fotfolket.

Nu ska allt bli värre! Kungsholmens grundskola ska byggas om och ut till cirka 1 000 elever. Kvarteret med Åhlens och tunnelbanan ska byggas om till ytterligare en galleria. Det innebär en kraftig trafikbelastning på Sankt Göransgatan, Fridhemsgatan, Sankt Eriksgatan och Fleminggatan när sprängmassor och byggnadsmaterial ska forslas.

På vilket sätt har berörda politiker med ansvar för skola, trafik och kollektivtrafik planerat för att undvika ett antal års kaos? Hur kommer bussarna med hållplats på Fridhemsgatan att kunna ta sig fram? Vilket utrymme kommer att ges resenärerna? Hur ska bullret i omgivande kvarter undvikas?

Skolan behöver inte byggas ut – de framtida eleverna bor inte i närområdet utan i de nya områdena i Hornsberg. Där byggs inga skolor, vilket får till följd att barnen, 6–12 åringar, ska fraktas till skolan sannolikt med bil! Gallerior har vi så det räcker.

Varför inte satsa på trivsel? Gör Fridhemsgatan och Sankt Göransgatan till ett trafikfritt område. Flytta busstrafiken till Drottningsholmsvägen med hållplats i båda riktningarna. Minska biltrafiken genom att ta bort några körfält.

Åke H

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.