ANNONS

”Fanns inte på kartan att vi skulle snatta”

"Jag är så trött på att höra om ung­domar som begår övergrepp och rån", skriver skribenten
"Jag är så trött på att höra om ung­domar som begår övergrepp och rån", skriver skribenten
"Nu är jag så trött på att höra om barn och ung­domar som utövar övergrepp och rån", skriver insändarskribenten.
ANNONS

Nu är jag så trött på att höra om fram­förallt att andra barn och ung­domar utövar övergrepp och rån, stöld mot yngre och jämnåriga. Att det är 
så synd om alla barn och ungdomar 
i utsatta områden eftersom de inte haft samma möjligheter som andra.
Detta är min del av verkligheten , jag och min bror växte upp med min ensamstående mamma som dessutom jobbade som undersköterska, alltså inga fantomsummor till lön. Det fanns inte på kartan att vi skulle gå ut och sno, snatta , misshandla någon annan för att få det jag just för tillfället ville ha! Ville vi åka på fotbollsläger så fick vi jobba extra. Detta var likadant ­under högstadietiden-gymnasium-universitet.
Vi saknade aldrig något , men det hade varit skönt att slippa jobba extra ­ibland bara för att ta det lugnare före någon tenta. Men jag har fått en annan lärdom och det är att lära mig kämpa, jobba för saker. Den sötman smakar bättre än något annat.
Så, politiker och alla PK ( politiskt korrekta), det krävs bättre barnuppfostran från dessa föräldrar! Det är ­inte skolans roll att göra detta. Inte samhällets heller. Man måste någon gång förstå vad mitt handlande leder till, konsekvenser.

ML