Kass plan skulle kunna bli succé

Jag är en elev som har gått på Solfagraskolan i tre år. På rasterna så spelar vi nästan alltid fotboll. Det enda problemet är grusplanen vi spelar på.

När vi ramlar får vi stora sår på knäna, och på byxorna så blir det stora hål. När det regnar så blir planen alldeles lerig och det leder till att vi också blir det, så när vi kommer in på lektionerna så blir lärarna arga för att vi sitter med blöta och smutsiga kläder.

Men jag har en bra och smart lösning på det hela! Om vi får in tillräckligt mycket pengar så kan vi bygga en konstgräsplan. Det skulle göra att vi kan spela året runt utan att få stora sår och bli leriga.

På vintern är det inte heller några problem för planen ligger precis bredvid Nickehallen och Björkängshallen. Båda hallarna släpper ut mängder av värme för att det ska vara tillräckligt kallt där inne så att man kan åka skridskor där. Så då kan vi använda värmen till att värma upp planen på vintern.

Det skulle lösa många problem som tillexempel renare kläder, gladare lärare, till och med mer träningsmöjligheter för klubbar som Stuvsta IF och Huddinge IF. Tack i förväg. Med vänliga hälsningar en fotbollsälskande tjej med stora sår på knäna.

Jessica