ANNONS

”En katastrof att linje 516 drogs in”

Bussar i Solelntuna
Ändringarna i busstrafiken som infördes i december var inte direkt lyckad, menar "Irriterad Vibybo".
"Nu har det blivit så där tokigt igen. Först var det skip-stop och nu indragna bussar. Jag gissar att varken du eller dina medarbetare bor i de områden som drabbats", skriver "Irriterad Vibybo" och riktar sig till ansvariga politiker som tog bort buss 516.
ANNONS

Hej, ansvariga politiker!

Nu har det blivit så där tokigt igen. Först var det skip-stop och nu indragna bussar.

Jag gissar att varken du eller dina medarbetare bor i de områden som drabbats. Hade ni ägnat några minuter till åt att analysera era förslag hade ni förstått att det inte var en så bra idé som ni först trodde.

Låt mig presentera Viby. En kommundel i Sollentuna, den femte största sett till invånarantal med 5 815 invånare. Här finns tre grundskolor och åtta förskolor och – EN buss!

Buss 516 som stöttat upp vid högtrafik och när pendeltågen inte går (vilket händer ofta) har tagits bort! Snipp snapp snut så var den servicen slut!

Låt mig beskriva hur en vanlig morgon ser ut i Viby. En grå och regnig morgon klockan 8.51. En förskola kliver på och bussen är nästintill full.

Vid nästa hållplats är bussen proppfull. Barnen flyger och far som käglor när bussen svänger. Jaha, så har kaoset börjat.

En frustrerad chaufför talar om att det inte är hans fel. Arga och frustrerade människor står kvarlämnade på hållplatsen och svär!

Undrar vilka konsekvenser det blir när dessa invånare inte kommer till sitt jobb i tid. Själv är jag lärare… Borta var tankar om att vara klimatsmart och lämna bilen hemma.

ANNONS

Snyggt jobbat ni som drev genom detta usla beslut!

Irriterad Vibybo

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.