ANNONS

Klotter och graffiti saboterar vår stad

ANNONS

Det är med stor besvikelse jag återvänder från en resa i USA och möts av ett Stockholm som blir allt mer nedklottrat. Tags och graffiti ses snart på varenda öppen yta, mur, vägg, stolpe och så vidare. Ett maniskt och systematiskt vandaliserade som ideligen återkommer efter varje rengöring.

Stockholm uppvisar tyvärr en sida av en stad som tappat greppet och ser allt sorgligare ut. Det värsta är att de styrande politikerna inte verkar bry sig. Är det en medborgerlig rättighet att vandalisera vår offentliga miljö?

Skadegörelsen kan grunda sig i dålig uppfostran och brist på medvetenhet om vad som är rätt och fel, vad vet jag. Vad som står helt klart är att dessa individer uppvisar en fullkomlig respektlöshet mot alla oss andra som inte klottrar och vill ha en ren stad.

Man kan inte belasta politikerna för vad dessa individer gör, men de styrande måste ändå lägga nivån för vad som är acceptabelt och inte. Vill vi som bor här att staden ska se ut på det här sättet?

Till skillnad från oss har amerikanska städer jobbat hårt för att få bort eländet och lyckats. Jag tycker det är något Stockholm borde göra också. Vi får aldrig ge upp!

Anders