ANNONS

”Har ni koll på vad 
era ungdomar gör?”

snus och sprit och cigg
Snus, alkohol och cigaretter nyttjas av ungdomar i Sollentuna. Har föräldrarna koll på det? undrar insändarskribenten.
"Ni föräldrar som har ungdomar ute på kvällar och nätter – är ni ute och kollar var de håller hus och i vilket skick de är när de kommer hem?"
Det undrar signaturen "En som bryr sig om era tonåringar".
ANNONS

Ni föräldrar, som har ungdomar ute på kvällar och nätter, är ni ute och kollar var de håller hus och i vilket skick de är när de kommer hem?

Här i Häggvik börjar det efter skoltidens slut. Då drar ungdomarna runt i bostadsområdena omkring och slår sig ner på privata uteplatser och andra ställen.

Det dricks, röks, snusas och även droger används. Det härjas på uteplatserna där man gör brännmärken, geggar, ritar och ristar på möblerna. Stolar bryts sönder och fönster krossas. På stenläggningen syns spyor, spott, fimpar, snus, tuggummin, tomburkar… de beter sig kort sagt som grisar.

Gör de likadant hemma? Vi är många som har försökt tala med ungdomarna, påpekat att de inte har rätt att vara på privat område, men ett fåtal verkar inse rimligheten i detta. Några uppträder provocerande vilket skrämmer äldre, som snart inte vågar sig ut ensamma.

Ungdomarna kör fina mopeder, men har de fått lära sig trafikvett? De skjutsar två, tre kompisar ofta utan hjälmar. Droger och olyckor kan sluta med katastrof. Ringer polis och präst på är det för sent …

En som bryr sig om era tonåringar