Kollektivtrafiken – vem är den till för?

Torsdagen den 17 januari klockan 22.46 tar jag tåget från Stockholms central till Huddinge station. Jag ska fortsätta med buss 705 till Trehörningen. Kollar i tidtabellen, den nya EU-anpassade (?) där det framgår att bussen ska avgå 23.02. Bra, eller inte, tåget kommer in till stationen 23.02.

Jag står beredd vid bakersta dörren när vi närmar oss Huddinge och ser att buss 705 står inne, jag springer nerför trapporna och upp mot bussen – och ser att den har avgått.

Nu blir jag väldigt fundersam. Chauffören måste ha sett att tåget kom. Hur i hela världen kan SL anpassa tidtabellen så att vi som kommer med tåget precis missar bussen för vidare transport? Vad jag vet så är 705 en anslutningsbuss. En hundägare som såg min snopna min sa att bussen hade åkt tom.

Det här kan väl ändå inte vara meningen. Hur många, med mig, kommer att ta bilen hädanefter för att slippa gå hem flera kilometer i 10 minusgrader? För efter en noggrannare titt i tidtabellerna så kan jag inte fortsätta hem med buss 705 utan en längre väntetid.

Hoppas att någon på SL svarar mig via insändaren, då jag inte har fått något svar när jag har sökt ansvarig på telefon.

En som egentligen vill åka kollektivt