ANNONS

”Alla kan inte få komma till Sverige”

Rebwar Hassan (MP), ledamot i Skärholmens stadsdelsnämnd.
Rebwar Hassan (MP).
Miljöpartisten Rebwar Hassan, ledamot i Skärholmens fullmäktige och landstingsledamot, riskerar uteslutning ur Miljöpartiet, på grund av sina uttalanden om SD. Här ger han sin syn på saken, i en debattartikel.
ANNONS

Min förmodade uteslutning, ur det miljöparti som jag gick med i för mer än 20 år sedan, rycker allt närmare!

Men det parti jag en gång gick in i är något komplett annorlunda än dagens, kan jag också ärligt konstatera. Vi som var med då kunde aldrig i vår vildaste fantasi kunna föreställa oss alla de svek och kompromisser som partiet ägnat sig åt för att få regeringsmakt.

Här har man sålt brunkolsfält, ökat landets koldioxidutsläpp, släppt fram förbifarten, låtit EU diktera lagstiftningen, släppt Nato inpå husknutarna, hållit gränserna öppna för gängkriminella och utländska folkmördare. Man har in i det längsta vägrat tala om hederskulturellt förtryck av kvinnor och barn eller parallellsamhällenas framväxt.

En MP-minister som fortfarande är medlem har jämfört IS-mördare med Finlandsfrivilliga. Det har jobbats hårt för att få in islamister i den högsta ledningen och mycket mer och annat som ett grönt parti borde ha motverkat i stället för att ha medverkat till.

Jag har under flera år påtalat den islamism och turknationalism som härjat inom partiet under mer än ett årtionde men ingenting har ju hjälpt. Som extra topping på struten så försöker partiet i asylfrågan numera driva en linje i enlighet med svensk lag i egenskap av regeringsparti och en helt motsatt linje i den allmänna opinionen. Att utländska medborgare som begår brott i Sverige ska utvisas anses inhumant. Vad som sker med offren för dessas förbrytelser verkar däremot tyvärr ointressant.

Partiledningen borde alltså ha bytts ut för länge sedan. Nu får man vänta tills partiet gör sin utgång ut riksdagen. Det är egentligen synd för drömmarna från den tidiga perioden i Miljöpartiets historia hade varit värda att slåss för.

Jag beslutade mig redan i våras, efter den snöpliga partikongressen, att inte ställa upp för ytterligare en mandatperiod. Jag är emellertid vald till landstingsledamot i Stockholms län och har ett ansvar mot (inte minst alla de som kryssat mig) väljarna och tänker därför göra min bästa mandatperiod ut.

Det är på grund av en debattartikel som jag publicerade i Södra Sidan i somras som partiledningen nu utreder om jag bör uteslutas. Ett förtydligande i den artikeln kanske behövs vad gäller meningen ”(SD) framstår idag som de seriösa i migrationsdebatten”. Det jag menar är att SD är landets näst största och kanske även det största efter nästa års val och det beror på att de framstår som de mest seriösa av väldigt många människor. Inte av mig. Det finns bättre alternativ.

Min kritik, under lång tid, gäller alla de vänsterliberala partierna som vägrar ta folks oro på allvar. De har i stället mycket länge öst in bidragspengar till islamistorganisationer och dessvärre dessutom islamofob/rasist- och nazistklassat alla som med egna ögon nu själva ser Sveriges påtagliga och självförvållade problem i skola, vård och omsorg, gränskontroll, polisbrist och våldtäkts/mordfrekvens mm. Då framstår nämligen plötsligt SD som ett alternativ. Kanske det enda, för många. Det har jag hela tiden tyckt varit oklok politik och ofta påtalat.

ANNONS

Alla människor kan faktiskt inte få komma till Sverige – så är det bara! De som har riktiga asylskäl ska stanna och de som vill och kan göra rätt för sig är välkomna, men inte förbrytare och de som bygger ett parallellt medeltida shariasamhälle.  De ska ut!

Rebwar Hassan (MP)

ledamot i Skärholmens stadsdelsnämnd

landstingsledamot

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.