ANNONS

Konduktörerna sköter jobbet med biljetterna

ANNONS

Svar på insändaren ”Trist att köpa biljett som inte kontrolleras” den 14 februari:

Linda Keyser skriver att ”de flesta konduktörer på tågen i Vallentuna struntar i att kolla biljetterna”. Det är ett häftigt påhopp på en hel yrkesgrupp och det stämmer inte alls med mina erfarenheter och observationer.

Jag har åkt sträckan Ormsta–­Östra/Östra–Ormsta minst cirka 20000 gånger under cirka 45 år. Det är inte många gånger som jag inte avkrävts färdbevis och om något, så är kontrollen noggrannare nu än förr.

Däremot blir man inte så ofta kontrollerad om man åker Vallentuna–Ormsta, det vill säga en hållplats. Men det är ju givet att konduktören inte hinner igenom hela tåget när resan tar drygt 1 minut.

Konduktörerna är enligt min mening genomgående trevliga. Ber alla att visa färdbevis när de kommer in i vagnen och säger ofta hej och/eller tack. De bidrar till att göra Roslagsbanan till ett oftast trivsamt kommunikationsmedel.

Sedan kan man väl göra den kommentaren till Lina Keyser att vi som resande har skyldighet att ha ett färdbevis oavsett vi kontrolleras eller ej. Heja Roslagsbanan!