ANNONS

”Inte så konstigt att råttorna vill bo här”

Skräpigt på Östermalm
Skräpigt på Östermalm.
Överfyllda papperskorgar, dagbrunnar som är tilltäppta av löv och skit, gamla skrotcyklar. Vi bor vid Hedvig Eleonora och det är jätteskräpigt, tycker insändarskribenten.
ANNONS

Hej, alla ni som har problem med hundskit på trottoarerna.

Självklart plockar man upp efter sin hund. Men någon har glömt ta med hundbajspåse, och några struntar i det. Ingen är felfri.

Fast om gator och trottoarer inte städas på över en månad då blir upplevelsen av hundskit såklart värre. Och även annat skit finns på trottoarerna, sådant som vi människor orsakat!

”Gatorna städas inte”

Vi bor vid Hedvig Eleonora och det är jätteskräpigt. Vi har flyttat bilen helt i onödan de senaste veckorna. Gatorna städas inte!

Visst är det kul att köra bil, men med tanke på miljön är det ju lite korkat att köra i 20–30 minuter och leta- ny plats. Ett meningslöst göra. Som att gräva en grop och fylla den igen.

Överfyllda papperskorgar, dagbrunnar som är tilltäppta av löv och skit, gamla skrotcyklar, ruttna löv i högar under cyklar som stått i år, varuvagnar, tillplattade burkar, nappar, en gammal ihoppressad fotboll, glasflaskor, en burk spackel, mössa, slemmiga påsar, fimpar, snusdosor, äppelskrutt, halväten bulle, sopsäck med oidentifierbart innehåll, tuggummi, loskor, snuspåsar, hundbajs, gamla strumpor, hushållssopor, pappmuggar, kartonger, plast, plastremmar, plywoodskiva, granar, euro-pallar, Big Bags, träbitar, gamla kläder.

Allt detta sista veckan i december 2017, bara runt kvarteret. Inte undra på att råttorna gillar denna stad! Riktigt mysigt att det ser ut så här vid jul och nyår.

”Vi betalar faktiskt skatt”

Det städas väl igen i mitten av januari. Tills dess får vi ploga oss fram med armar och ben emellan julklappspapper, snören, granar, tomma champagneflaskor, sönderslagna glas, gamla raketer, barriga granar, kartonger, julmustflaskor, julskinkspinnar, gamla utgångna tofflor, brasvedsklabbar och gamla juletiketter.

Hurra, va’ man blir gla’! Självklart ska alla ta ansvar för att plocka upp både hundbajs, och annat! Skärpning alla! Men Stockholm stad bör definitivt också visa medborgarna sitt ansvar och sin respekt. Vi betalar faktiskt skatt. Att de åtminstone kan skämma bort oss med fint innan jul och nyår.

ANNONS

Det här är som att säga: Jag spolar inte på toaletten för du ska ju ändå- gå snart.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.