ANNONS

Koppla era hundar

ANNONS

Haninges hundägare blir mer och mer slarviga med att hålla sina hundar kopplade. Dagligen möts man av lösa hundar i skogen och framför allt ute på ängarna i Västerhaninge.

Ägarna är väldigt nonchalanta och skriker ”hunden är inte farlig” när man ber dom koppla den. Den hund som den rusar på kanske blir arg och de börjar slåss och då kan både hundar och människor råka illa ut. Det finns också många hundrädda som knappt vågar sig ut i skogen längre. Nyligen blev min kompis attackerad av en stor hund i motionsspåret och hon blev jätterädd och bad ägaren koppla hunden men möttes av ett hånskratt från tjejen som ägde den och orden ” blev du rädd nu?”. Jag blev själv utsatt när jag rastade mina hundar och min tik löpte. Jag passerade ett par med två lösa hundar och den ena hunden känner att min tik löper och kommer sättande, varpå jag skriker koppla hunden, men ingen reaktion. Till slut ropar dom lite tafatt på hunden som inte bryr sig utan kommer närmare oss.Efter en stund kommer tjejen efter hunden med en liten unge i famnen och försöker få hunden i en annan riktning utan att lyckas.

Vad hade hänt om tre stora hundar rykt ihop? Skulle hon ha gått emellan då med ungen i famnen? Det kunde ha gått riktigt illa och då verkar man inte speciellt rädd om vare sig unge eller hund. Tänk till innan ni släpper era hundar lösa!

Trött på slappa hundägare!

ANNONS