ANNONS

V: ”Korkat att inte 
ha kvar Fryshuset”

Fryshuset
Vänsterpartiet vill att Fryshusets verksamhet ska finnas kvar.
Framtidstro och trygghet går hand i hand. För att skapa detta krävs långsiktiga åtgärder, som Fryshusets arbete. Det skriver ledamöter från Vänsterparitet i Enskede-Årsta-Vantör.
ANNONS

Fryshusets verksamhet i Östberga ökar tryggheten, ger ungdomarna en känsla av att bli sedda och sprider en positiv bild av omsrådet.

Ändå avslutar M, Mp, C och L i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd samarbetet med Fryshuset.

Fryshusets mobila team har sedan 2016 genom olika aktiviteter utfört ett framgångsrikt arbete i Östberga. Alla är överens om att Fryshuset har varit centralt för en ökad känsla av gemenskap och trygghet.

De blågröna menar att behovet av Fryshusets närvaro inte längre finns. Samtidigt har Östbergaborna uttryckt oro för vad som ska hända om verksamheten försvinner. Vänsterpartiet delar denna oro.

Framtidstro och trygghet går hand i hand. För att skapa detta krävs långsiktiga åtgärder, som Fryshusets arbete. Genom att skapa relationer med invånarna har de lyckats arbeta brottsförebyggande. Detta arbete kräver dock kontinuitet.

De blågröna kan därför inte mena allvar med att de värnar om invånarnas trygghet när de avslutar samarbetet med Fryshuset. Deras beslut att spara in 2 miljoner kronor årligen är kortsiktigt och dumdristigt. Kostnaden är inget mot vad det kostar samhället om en person hamnar i livslångt utanförskap.

De blågröna har behövt prioritera på grund av sina skattesänkningar, vilket Östbergaborna nu får lida för. Att skylla den bristande budgeten i vår stadsdel på att Sverige står inför en eventuell lågkonjunktur eller på det kommunala utjämningssystemet är oseriöst och direkt missvisande.

Vänsterpartiet värnar om trygghet för alla invånare och vi vet att polisens och socialtjänstens arbete behöver kompletteras med andra insatser. Den rätta vägen är därför att låta Fryshusets arbete fortgå utifrån de behoven som finns idag.

Vi kräver att de blågröna lyssnar på Östbergaborna och ändrar sitt beslut.

ANNONS

Hassan Jama (V) gruppledare Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd Lena Rydblom (V) och
Amalia Engström (V ledamöter Enskede-Årsta-­Vantörs stadsdelsnämnd

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.