ANNONS

Kritiken mot Vanadisrondellen: ”Raseri från alla parter”

Trafiksignalerna i rondellen missförstås, enligt skribenten.
Trafiksignalerna i rondellen missförstås, enligt skribenten.
"Bilister, fotgängare och cyklister vet inte hur trafikljusen fungerar vid rondellen ner mot Sankt Eriksgatan, vilket resulterar i raseri från alla parter", skriver insändarskribenten Anthony.
ANNONS

Den kaotiska Vanadisrondellen har nog gått oss alla på nerverna någon gång, framför allt under den period när Gävlegatan var avstängd mot Torsplan.

Bilister, fotgängare och cyklister vet inte hur trafikljusen fungerar vid rondellen ner mot Sankt Eriksgatan, vilket resulterar i raseri från alla parter.

I dag höll jag på att köra in i en fotgängare som inte visste hur trafikljusen fungerade. Det ledde till att fotgängaren gick upp i varv och påstod att bilister­ alltid ska stanna oavsett om trafikljus finns eller ej.

Under den hätska debatten blev det grönt för fotgängarna och då frågade jag fotgängaren varför vi har trafikljus, ifall samtliga fordon ska stanna oavsett ljus.

Personen fortsatte argumentera för att det var ett övergångställe, vilket det givetvis­ är, samt att han även bor i området vilket gör honom till trafikexpert.

Anledningen till att jag skriver denna gnälliga­ insändare är att jag värnar­ om nollvisionen. När jag dessutom dagligen bevittnar alla möjliga olika tillvägagångssätt för hur man så snabbt som möjligt kan korsa Vanadisrondellen blir jag uppskakad.

Tips från coachen: Har du alltid bråttom? Testa att åka tio minuter tidigare. Värna om Sveriges ökända kösystem, vänta på grön gubbe och gå aldrig mot rött.

Tips till Stockholms stad: Visa rött och grönt ljus för både motorfordon och fotgängare. Ett billigare alternativ kan vara att göra om det hela till ett obevakat övergångsställe.

Vänlig hälsning Anthony

ANNONS