Kärleken bor på Larsbodavägen

Krönika 

Drygt tio år har gått sen jag första gången kom till Farsta. På torget blåste gråkall höstvind som fick torra löv att dansa i virvlar över gatstenarna. Ingen kärlek vid första ögonkastet.

Men det var kärleken som förde mig dit. Hon bodde på Larsbodavägen och nu kom hon och mötte mig där på torget. Det var tredje gången vi träffades.

Tiden som följde växte en förälskelse fram, till henne och till området. Långa promenader hand i hand på Farstanäsets grusvägar – romantiken spirade. Även de mest triviala sysslor fick ett skimmer över sig. Köpa snabbmat på Lilla Bas eller woken vid bussarna. Gå till macken och hyra film. Till och med att handla tillsammans på Coop kändes speciellt; det var ju hennes Coop!

Efter något år tog det slut. Inte med henne, men med Farsta. Jag minns ett lätt snöfall över parkeringen på Larsbodavägen när vi klev in i flyttbilen. Och jag minns att jag kände mig sorgsen.

Nu känner jag tvärtom. Den där flytten gjorde att Farsta behöll sin magi för mig. Alla som varit i ett längre förhållande vet: Det kommer en tid när vardagen inte skimrar lika mycket. När all tid tycks gå till jobb, dagislämningar och disk. Men den vardagen har inget med Farsta att göra. Där har kärleken konserverats så som den kändes då.

Jag behöver bara ta tunnelbanan. När jag ser Telias torn och tegelhusen vid Larsbodavägen komma susande, då sprider sig känslan i kroppen. Så om du ser mig i ditt kvarter med ett fånigt leende på läpparna – då vet du vad det är frågan om.

I Farsta är jag alltid nykär.

PS: Har du en lokal kärlekshistoria att berätta? Hör av dig!

Fler nyheter från Stockholm

Axel Pershagen, pressansvarig, Hammarby fotboll
Allsvenskan

Hammarby vill ha fler egna talanger i A-laget

Nyheter

Två knivskadade efter rån

Insändarskribenten reagerar starkt på att en kvinna inte polisanmälde olyckan
Insändare

INSÄNT: ”Du körde på min mamma – och smet”

Nyheter

300 lägenheter ska byggas vid Grönstedtska

Nyheter

Skärholmens simhall hade olagliga kameror

Nyheter

Asbest upptäckt i Spånga badhus