Välj ditt område
Jill Eriksson
Jill Eriksson.

Kräks-skräck i förskolehallen

Krönika Reporter Jill Eriksson om vabruaris våndor.

 Vinter och krisen är ett faktum. Kräket har erövrat stan och du måste ta med Lillan för att hämta grabben på förskolan. Du är ett mentalt vrak, för du är en sådan som inte kan leva utan alcogel och du önskar ingen att spy.

Innanför dörren står en hoper gullungar som med hjälp av armar och ben gestikulerar och imiterar kräkljud för att visa hur spyfontänen stod rakt ut ur munnen på den stackarn som redan har hämtats.

Paniken.

Så när du då råkar muta ditt eget barn med chips lite för tidigt på förskolan, redan i kapprummet, så är det kanske förståeligt. Då börjar barnet vråla CHIPS! Och nästa barn: ”CHIPS CHIPS CHIPS”. Och när trenden fortplantar sig till nästa avdelning och alla vill ha CHIPS, så var det faktiskt inte din mening. Någon blänger. Och föräldrar omkring dig försöker förklara att det minsann är torsdag, det blir inga chips för ”vi äter inte sånt på en torsdag”.

Och ditt barn skriker ”JAG VAR NÄRA ATT KRÄKAS, MEN JAG SVALDE” (hysteriskt skratt) för att sedan viska: ”jag bara skojade (hehe)”. Men ingen hör, för folk flyr i panik och du förstår dem. Magsjukan rasar och ditt barn är vaccinerat, men tyvärr inte mot dålig humor.

Och det är då som Lillan spyr över din nya jacka.

Ridå.


Sugen på att fly vabruari? Läs om vårens nya direktflyg från Stockholm:

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Kritiserade skolan efter olycka – blev anmäld

Nyheter

Ygeman om djurpolisen: ”Lägger sig inte i”

Insändare

KD: ”Orimlig kostnad för parksanering”

Nyheter

Ny sport håller hov i Tyresö

Brott

18-åring nekar till mord på jämnårig

Nyheter

Trångt vid Ljusteröfärja – polis stoppar bråk