Kungahuset är vår bästa ambassadör

Det är med oerhörd tacksamhet jag ser vår monark, och våra andra representanter för vårt kungahus, representera Sverige i officiella sammanhang.

Det är en position som har en viktig uppgift: att visa upp Sverige från sin bästa sida. Särskilt i dessa tider när en stor del av våra politiker ägnat all sin tid och kraft åt att försöka åsidosätta resultaten av våra demokratiska val.

Sverige behöver nu mer än någonsin en värdig representant att samlas bakom när det blivit så tydligt med krisen i politiken. Politik och målsättning som man gick till val med verkar vara trivialiteter som läggs ut på entreprenad till ett par småpartier med några procent vardera. Lögner och hot har avlöst varandra men fortfarande sitter regeringen kvar, dock utan sitt eget valprogram och löftena från valet föll lika fort till marken som höstens löv.

Jag ser hellre att en person – som står utöver den makt- och penningjakt som genomsyrar våra politiker – representerar vår traditionstyngda nation med en lång historia även i framtiden. Särskilt när våra politiskt styrda institutioner får mig mest att må illa och ger mig en känsla av vara smutsig och får mig att skämmas över Sverige.

Det är snarare dags att Sverige inför ett system med direkt personval av politiker så att vi kan välja bort dem som missbrukat sitt förtroende och endast blivit valda via interna kotterier, istället för vårt system med indirekta val i flera led.

Vårt kungahus för Sverige, även i framtiden.

von Döbeln