ANNONS

Kunskap ger barnen en bra start i livet

ANNONS

Kunskap är den absolut viktigaste faktorn för att skapa jämlika livschanser och öka den sociala rörligheten. Redan i förskolan lägger vi grunden för det livslånga lärandet

I stort sett alla barn i Bromma tar del av förskolans verksamhet, förskolan är ju en av stadens populäraste verksamheter.

Nästan 9 av 10, av Brommas föräldrar, svarar i vår brukarundersökning att de är nöjda eller mycket nöjda med förskolan. Generellt tycker föräldrarna att barnet är tryggt på förskolan, att barnet blir sett och att barnet påbörjar sitt lärande i livet på ett bra sätt i våra förskolor.

Men för att ge barn bästa möjliga skolstart, måste övergången mellan förskola och skola också fungera på ett bra sätt.

Det är ju självklart personalen på förskolan, tillsammans med föräldrarna som bäst känner till barnens möjligheter och utmaningar inför den viktiga skolstarten.

Om skolan kan ta vid där förskolan slutar är så mycket vunnet både för barnets lärande, utveckling och trygghet. För att kvalitetssäkra skolstarten har Folkpartiet och övriga i Alliansen drivit fram riktlinjer som förtydligar hur arbetet med barns övergång från förskola och skola ska gå till. Självklart finns det utmaningar såsom skilda traditioner eller yrkeskulturer mellan förskola och skola.

Men utgångspunkten måste alltid vara barnets perspektiv: Det är barnen, i synnerhet de som är i behov av särskilt stöd, som ska står i centrum i detta arbete. Med de nya riktlinjerna vill vi skapa goda och likvärdiga rutiner över hela staden för att på så sätt skapa de bästa förutsättningarna, för en så bra skolstart som möjligt!

Vi i Folkpartiet ger oss inte! Klassresan börjar i klassrummet!

Isabel Smedberg-Palmqvist (FP)

ANNONS

ledamot Stockholms kommunfullmäktige och Bromma stadsdelsnämnd

Barnen är värda en så bra skolstart som möjligt, anser insändarskribenten.arkivbild

Om skolan kan ta vid där förskolan slutar är så mycket vunnet både för barnets lärande, utveckling och trygghet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.