ANNONS

S-kvinnor: ”Pengar till välfärden ska gå till välfärden”

Äldreomsorgen är nedmonterad inte bara i Täby, anser insändarskribenten.
Vi blir allt äldre i Sverige och behovet av personal i vård och omsorg är stort och kommer att öka – och då krävs bra arbetsvillkor, menar S
"Vi vill att nya statliga välfärdspengar som kommunen snart får ska gå till en bra välfärd, vård och omsorg och vettiga arbetsvillkor till den personal som varje dag gör ett viktigt arbete för våra äldre och omsorgstagare", skriver S-kvinnor i Sollentuna.
ANNONS

Vi blir allt äldre i Sverige och behovet av personal i vård och omsorg är stort och kommer att öka. Vi vet att professionalitet och engagemang är en förutsättning för att äldre ska få en god vård och omsorg, och att kvalitet och kontinuitet hör ihop.

Sättet att lösa dessa behov av personal är inte att ställa orimliga krav, bara anställa på deltidstjänster och ge låga löner som varken ger inkomst eller pension som går att leva på. Det är inte heller att, som Sollentuna kommun, ha avtal med myglande hemtjänstföretag, något som vi sett exempel på de senaste åren. Den senaste skandalen var så allvarlig att den polisanmälts.

Det finns arbetsgivare som förstår att goda villkor skapar god kvalitet och gör rekrytering lättare.

Vi vill att fler arbetsgivare ska se det viktiga arbete som kvinnor gör i vård och omsorg och bryter med förlegade mönster för hur omsorgssektorns personalpolitik länge har sett ut.

Vi vill ha ordning och reda. Pengar till välfärden ska gå till välfärden.

Vi vill att nya statliga välfärdspengar som kommunen snart får ska gå till en bra välfärd, vård och omsorg och vettiga arbetsvillkor till den personal som varje dag gör ett viktigt arbete för våra äldre och omsorgstagare.

S-kvinnor i Sollentuna

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.