Min lokala hjälte

Lägg miljonerna på en ny busslinje

Hur rättfärdigar egentligen kommunen att den enorma summan på nästan 100 miljoner kronor läggs på ett nytt kulturhus i Kungsängen när det finns så mycket större problem i kommunen som behöver en snabb lösning?

Jag är en av grundarna till Facebookgruppen ”Kvartstrafik till BRO NU!” som arbetar för att få kvartstrafik med pendeltåget även till Bro. Gruppen har nästan 400 medlemmar och växer stadigt och inom gruppen kämpar vi för att få både SL och kommunen att förbättra kommunikationerna ut hit till oss.

En av de frågor vi kämpar med är att utöka busstrafiken mellan orterna, för att på så sätt slippa ta bilen till Kungsängen och sedan ta pendeltåget därifrån vilket en stor andel invånare gör i dag. SL är självklart det självklara alternativet till detta men även kommunen skulle själv kunna erbjuda en busslinje eftersom det nu är tillåtet för privata aktörer att driva kollektivtrafik.

I kommunikationen med kommunen har vi de senaste två åren fått höra att detta är någonting de ”räknar på”. Ett svar som nu har blivit väldigt gammalt.

Det är därför för oss inom gruppen högst otroligt hur kommunen kan välja att lägga närmare 100 miljoner på ett nytt kulturhus i Kungsängen och en upprustning på nästan hälften av den summan på det så kallade Brohuset. Görs detta endast för att infria vallöftet om ett nytt kulturhus? Varför då inte infria det konstanta vallöftet om ökad kollektivtrafik även från Bro?

Men det är ju sant, en ny busslinje är ju inte lika fint som ett nytt, fint kulturhus.

Markus Olofzon