Lägg ner skitsnacket – plocka upp hundbajset!

Jag älskar hundar, jag älskar Stockholm och jag älskar Östermalm!

Dock är jag inte lika förälskad i allt hundbajs som vissa av stadsdelens hundägare lämnar efter sig och sin hund i tro om att det ska försvinna av sig själv.

Varje dag, till och från jobbet, till och från tunnelbanan eller till och från Fältöversten för att handla tvingas jag och många med mig att värja för allt hundbajs som av någon anledning ligger på stadens trottoarer. Detta är självklart inte okej!

Östermalm har hög medelinkomst, hög andel högutbildade och låg andel arbetslösa vilket vi ska vara stolta över. Men varför måste vi även ha hög andel hundbajs liggandes på våra trottoarer?

Tror de hundägare som inte plockar upp efter sin hund att bara för att de bor på ”öfvre” behövder de inte plocka upp det hunden gör där ”nefvre”?

Nej, det finns bara ett svar på detta och det stavas lathet.

Hundägare som inte tar upp efter sin hund påstår till exempel att det är för långt att gå med en knuten bajspåse till närmsta soptunna, det är skitsnack!

Orkar man skaffa hund orkar man också böja sig ned någon gång ibland och ta upp efter sin hund. Annars är man bara lat!

Man har ett ansvar som hundägare att ta upp efter sin hund, lika mycket ansvar som man har att ge sin hund motion, mat och kärlek.

Att jag, du eller vem som helst ska behöva stirra ner i marken och konstant oroa oss för att trampa i hundbajs och få hela dagen förstörd när vi är ute och går, bara för att den eller de hundägare av ren lathet inte orkar ta upp efter sin hund är inte acceptabelt och måste få ett slut.

Gör mig därför en tjänst alla hundägare på Östermalm som använder någon sorts ursäkt till att inte ta upp efter sin hund: lägg ner skitsnacket och ta upp hundbajset nästa gång er hund gör ifrån sig!

Nästa gång kan det vara du själv som bokstavligt talat sitter i skiten!

No Shit Sherlock

Skribenten tycker att hundägare ska sluta komma med dåliga ursäkter och plocka upp efter sin hund.foto: arkiv

Orkar man skaffa hund orkar man också böja sig ned någon gång i bland och ta upp efter sin hund. Annars är man bara lat!