ANNONS

Lägg pengarna på t-banan

ANNONS

Det är verkligen inte bara kulturvänstern som engagerat sig i Slussenfrågan, det är vanliga människor som upprörts, oberoende av politisk färg. Det går enkelt att kolla via internet på ”upprop.se”.

Hur är Stockholms planerares uppfattning om demokrati när mindre än 0.02 procent av invånarna får bestämma över folket?

På Upprop.se ”Rädda Slussen” har 6 667 motståndare skrivit på hittills. Och på ”Upprop för kulturslussen” har 4 185 personer skrivit på, alltså tillsammans över 10 000 motståndare. Jämför med ”Bygg nya Slussen nu” som har 169 anhängare, alltså mindre än 0.02 procent.

Stadshusets försvar låter litet ihåligt när de svarar att en miljon Stockholmare inte har skrivit på. Troligen har folk i Kiruna till exempel, inte skrivit på. Slussenfrågan engagerar ju mest Stockholms invånare och särskilt Nackaborna.

Förlängs tunnelbanans ”blå linje” från Kungsträdgården via östra Södermalm till Nacka, då behövs ingen stor bussterminal för miljarder i Katarinaberget, och dessa pengar kan då i stället läggas på tunnelbanebygget. Spara miljön och miljarder!

Det går att renovera Slussenområdet och det blir betydligt billigare än att bygga nya Slussen. Slussenområdet är byggt i 24 sektioner. En successiv renovering ger mindre störningar för trafik och gångtrafikanter.