ANNONS

”Fel väg att lägga ned naturskolan i Haninge”

Naturskyddsföreningen tycker att Haninge kommun gör fel om man lägger ned sin naturskola Miljöverkstan.
Naturskyddsföreningen tycker att Haninge kommun gör fel om man lägger ned sin naturskola Miljöverkstan.
Naturskyddsföreningen tycker att Haninge kommun gör fel om man lägger ned sin naturskola Miljöverkstan. "Betänk att våra elever behöver all kunskap de kan få för att bidra till att utveckla ett hållbart samhälle", skriver dem.
ANNONS

Haninge Naturskyddsförening med över 1 000 betalande medlemmar är kanske mer införstådda än andra i de utmaningar vi har lokalt och globalt.

I alla fall verkar det så på vissa myndighetsbeslut i Haninge.

Vi måste agera i stort och i smått för att undvika temperaturhöjningar och rädda utrotningshotade arter i vår biologiska mångfald.

I idrotts- och fritidsnämndens underlag till budget för 2021 föreslås nedläggning av kommunens miljöverkstad.

Det kommunen tjänar ekonomiskt på nedläggningen slår tillbaka i merkostnader

Haninge Naturskyddsförening

En verksamhet som lär skol­elever om koldioxidutsläpp, energiförbrukning, kretsloppet, växter, insekter och naturens roll i våra klimatutmaningar.

Detta görs som ett stöd för lärarna i enlighet med läroplanen. Även utbildningar för lärare, nyanlända och allmänheten sker på Miljöverkstan.

Betänk att det kommunen tjänar ekonomiskt på nedläggningen slår tillbaka i merkostnader i form av unga som inte har förstått vikten av att värna om miljön.

Detta är ett steg i fel riktning

ANNONS

Haninge Naturskyddsförening

Betänk att våra ­elever inom kort är forskare, yrkesarbetande och kanske beslutsfattare i samhället och behöver all kunskap de kan få för att bidra till att utveckla ett hållbart samhälle.

Vad kan vara bättre än att få göra aktiviteter, övningar och workshops där man får exempel på hur man kan leva mer hållbart?

Vi har bara ett jordklot.

Att lägga ned miljöverkstan är ett steg i fel riktning inte bara för våra skolelever utan för oss alla som tar klimatproblemen på allvar.

Haninge Naturskyddsförening vill uppmana ansvariga politiska partier att inte släppa igenom denna dumdristiga och kortsiktiga besparing.

Styrelsen i Haninge 
Naturskyddsförening

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.