ANNONS

Långa köer för att ta sig till t-banespåren

För att ta sig till och från spåren i t-banan måste alla resenärer samsas i en hiss då rulltrapprona ofta står still.
För att ta sig till och från spåren i t-banan måste alla resenärer samsas i en hiss då rulltrapprona ofta står still.
ANNONS

Att Norsborgs tunnelbanestation i praktiken varit en sorgligt eftersatt och bortglömd station har vi som bor här sedan länge fått resignera inför.

Men så är den ju också en ändstation som dessutom ligger i en lågprioriterad förort som inte riktigt tycks ingå i Stockholms tunnelbanenät.

Vi får stå ut med att skitigt regnvatten droppar och rinner ner på oss igenom det spruckna betongtaket medan vi åker i de mycket långa rulltrapporna som vi har här. Det vill säga ifall de fungerar. Gör de inte det så blir du hänvisad till hissen, ifall den fungerar och inte är full av urin!

Här byggs även ett tunnelbanegarage, med explosioner, sprängsalvor och maskinbuller vilket, för oss som bor här, även förstör möjligheterna att kunna utnyttja våra uteplatser och balkonger på grund av oljudet och den ofantliga mängden byggdamm som detta genererar.

Okej, så långt får vi väl lov att stå ut, det hela innebär ju även ett lyft för vår annars så eftersatta stackars tunnelbanestation.

Men när man kommer på den idiotiska idén att stänga av alla tre rulltrappor samtidigt i väntan på renovering i långt över ett år får det fan vara nog!!

Lämmeltåget av skolbarn och arbetande som skall samsas om denna enda lilla hiss som vi har, vid rusningstid, kan liknas vid att köa inför insläppet till en rockkonsert.

Det är helt vansinnigt!

Rulltrapporna är väldigt långa och branta och inget man vill ta sig uppför med matkassar och småbarn i släptåg och är absolut inget någon med minsta lilla handikapp ger sig på.

ANNONS

Så varför har man då helt enkelt inte valt att låta åtminstone en av rulltrapporna vara i funktion för att kunna hjälpa folk upp?

Den kan ju sedan bytas ut mot en av de nya rulltrapporna när turen väl kommit till den, eller?

Om både hiss och rulltrappa är ur bruk så har vi blivit hänvisade till en viss buss 708x som enbart går på vardagar en gång i halvtimmen mellan 07:00 -19:00.

Övriga dagar och tider då??

Ni har sannerligen överträffat er i vad det gäller idioti, SL!

Besviken och isolerad

Denna enda lilla hiss som vi har, vid rusningstid, kan liknas vid att köa inför insläppet till en rockkonsert.

ANNONS