Lapplisor passar på vid större evenemang

När Järfälla Tennis anordnade sin årliga inomhusturnering som lockar hundratals ungdomar från hela Stockholm i åldern 12–18 år hölls samtidigt både en fotbollsturnering på Järfällavallen och en loppmarknad i sporthallen. Det är då inte svårt att förstå att det blev brist på parkeringsutrymmen.

Allt gick dock bra under hela helgen fram till söndag eftermiddag då plötsligt lapplisorna tagit sig ner till parkeringen och lappat alla bilar som stod utanför markerade rutor.

Att bilarna inte hindrade trafiken och att platserna helt enkelt inte räcker till en sådan här helg spelar ingen roll utan de hänvisar till Järfälla kommun.

Då de arbetar för ett vinstdrivande företag passade de givetvis på att lappa så många de hann innan vissa tvingades köra till centrum och ställa bilen.

Då denna extrema parkeringssituation råder väldigt sällan (studentutspring på våren är en annan), så måste Järfälla kommun ge parkeringsbolaget nya riktlinjer då nuvarande uppdrag saknar sunt förnuft. Parkeringsbolagets uppdrag måste vara att hålla efter missbruk och uppställning av bilar på felaktiga platser, men att inte kunna skjutsa sitt barn till sin sportaktivitet eller besöka studentutspringet på våren utan att se parkeringsvakterna vänta som gamar är inte ett Järfälla man är stolt att tillhöra.