Läs på ordentligt Per Hagwall (M)

Svar på insändaren ”Kvarteret Väktaren ökar 3 000 kvadratmeter i yta” den 24 september:

I den heta debatten om galleriabygge på Fridhemsplan har nu Per Hagwall (M), ledamot av stadsbyggnadsnämnden, klampat in. Hans inlägg demonstrerar övertydligt att han inte läst på och inte förstått innebörden i planförslaget.

Dels säger Per Hagwall att planförslaget endast handlar om normalt underhåll av bostadsfastigheterna, för att i nästa andetag säga att det ska byggas om. Det är just ombyggnad de boende i kvarteret vill förhindra eftersom det är onödigt och man vet vad det innebär i förhöjd standard och därmed kraftigt höjda hyror.

Huvudparten av de drabbade är pensionärshushåll, som Per Hagwall uppenbarligen vill byta ut mot mer lönsamma hyresgäster. Gentrifiering alltså! De 266 hyresgästhushållen i kvarteret har givetvis ingenting emot normalt underhåll/stambyte. I Familjebostäders fastighet pågår redan en dialog mellan Hyresgästföreningen och Familjebostäder inom ramen för boinflytandeavtalet.

Det är dock värre för hyresgästerna i försäkringsbolaget Alectas fastighet, eftersom de inte har vare sig boinflytandeavtal eller evakueringsavtal med sin hyresvärd.

Björn Karlsson, Fridhemsplan