ANNONS

Låt allmännyttan bygga hyresrätter

ANNONS

Svar på insändaren ”Bara allmännyttan gynnas av bygg­bidrag” den 7 juli:

Bostadsbristen i Stockholm är skriande. Enligt länsstyrelsen behöver vi bygga 225 000–300 000 bostäder i Stockholms län fram till 2030 för att hålla jämna steg med befolkningsökningen. I det läget borde alla bidrag till att öka bostadsbyggandet vara välkomna.

Regeringen har föreslagit ett investeringsstöd som väntas öka byggandet med circa 15 000 nya bostäder. Visst, mer behöver göras, men om vi ska lyckas bygga bort bostadsbristen måste alla aktörer dra sitt strå till stacken.

Signaturen ”BBA” oroar sig i sin insändare för bostadsbolagens lönsamhet. 2012 och 2013 gav hyresfastigheter bättre avkastning än kontorsfastigheter, butiksfastigheter och industrifastigheter (Fastighetsnytt 140219). I juni 2013 överförde Stockholms stad över tre miljarder kronor från de välmående allmännyttiga bostadsbolagen till kommunkassan (Stockholms fria tidning 130629). Det är pengar som i stället hade kunnat användas till att bygga många nya bostäder.

Det är dags för politikerna i Stockholms stad att åter ge de allmännyttiga bostadsbolagen uppdraget att bygga hyreslägenheter som vanligt folk har råd med.

Johan Norlin

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.