ANNONS

Låt Badankans ­förskola finnas kvar

ANNONS

Den 1 oktober 2013 besökte jag Badankans förskola och träffade där både chefer, personal och barn. Jag förstod varför föräldrarna till barnen är så nöjda med sin förskola och imponerades av engagemanget hos personalen. Det märktes att här finns höga ambitioner för framtiden.

Det är uppenbart att kommunen diskriminerar fristående förskolor. Momskompensationen är bara ett exempel av flera på hur den socialdemokratiska ledningen motarbetar fristående förskolor som Badankan. Om det vittnar varenda person i de fristående förskolorna som jag träffat.

Men det finns fler beslut som socialdemokraterna har fattat som slår mot alla förskolor i Sundbyberg. Avslagen på ansökningar om tilläggsbelopp för barn i behov av särskilt stöd är ett, fokus på stora barngrupper och stora förskolor ett annat.

Vi behöver en annan politik i Sundbyberg. Den politiken måste utgå från varje barns bästa, vare sig de går i en kommunal eller fristående förskola. Ett första steg vore att låta Badankans förskola få finnas kvar.

Mikael T. Eriksson, ­oppositionråd för Moderaterna i Sundbyberg

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.