ANNONS

Låt din hund gå lös där det är tillåtet

ANNONS

I Bromma (Smedslätten/Ålsten) finns ett stort skogsområde utmed Mälaren där hundar enligt den lokala ordningsstadgan får gå lösa. En hund måste få känna frihet och kunna röra sig fritt ibland utan en husse eller matte som sliter och drar i kopplet. Pröva det området. Där möter du och din hund andra fria och glada hundar.

Till dig som kräver koppeltvång för alla hundar oavsett plats och övriga förhållanden: Jag anar, utan att veta förstås, att du kan vara en sån som sliter upp din lilla hund i famnen så fort ni möter en annan hund. Det är ett bra sätt att göra sin hund rädd för och aggressiv mot andra hundar. Och då kan det bli bråk.

Om du hade lärt din hund att umgås med andra hundar redan från början så hade du inte haft något problem när du möter dem. Hundar i koppel blir för övrigt mycket lättare aggressiva än lösa hundar.

Får de träffas fritt och är någorlunda normala så löser de själva frågan utan blodspillan om vem som står högst i rang – för det är oftast det det är fråga om. En väluppfostrad hund ska inte behöva hållas kopplad i onödan för att någon besserwisser har en annan uppfattning.

Glad hundägare

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.