Låt familjer styra sin tid

Svar på ”Mycket att vinna på att skjuta upp dagisstarten” den 19 augusti:

När jag läste din insändare blev jag både glad och arg. Jag håller med om att det finns all anledning att vänta med dagisstart. Det som gör min förbannad gäller just frågan om familjens roll i samhället.

Ännu mer påtagligt blir det när valet närmar sig och alla partier ska föra fram sin talan. Jag blir skrämd när jag hör parti efter parti tala om att minst en ”pappa­månad” till ska införas – för jämställdhetens skull! Det är som att alla – och då menar jag de flesta partier – bara ser samhället utifrån ekonomi och inte lägger in andra värden i livet.

Jag har inget emot att pappan ska få en månad till men ge oss då en månad till, ta inte av ”mina” månader! Idén,som framför allt de feministiska partierna har, om att dela lika (hälften var) gör mig galen. Vet ni inte att det är vanligt att amma sina barn? I mitt fall har jag ammat mellan 10 mån och 1 år. Jag skulle inte komma på tanken att sluta amma för att i stället prioritera jobbet.

Barn mår absolut bäst av att vara med sina föräldrar i 2–3 år. Ge oss alla 2 år per familj så både mamma och pappa kan vara hemma 1 år var! Bra för både barnen och jämställdheten.

Driftig mamma från 80-talet