Låt inte Stockholm växa ännu mera

Svar till Simon Wallin: ”Bygg tätt för miljön” den 6 augusti:

Alla grönområden och parker behövs. De är viktiga för människorna. Det är inte snällt mot gamla stockholmare när ingenting får vara bestående. Varje hus som kommer till förstör utsikten och den gamla miljön.

Många har tvingats till Stockholm på grund av arbetsbrist och nedbantad service på landsbygden. Väldigt få har flyttat hit frivilligt. Solna är till ytan den tredje minsta kommunen i Sverige. Till slut blir det en slum eller en myrstack med bilar och motorleder.

Politiker borde verka för att göra glesbygden attraktiv. Stockholmsregionen behöver inte växa mer. Politiker har fått på hjärnan att allt ska vara stort! Tvärtom är det lilla samhället människovänligare. Hela Sverige måste leva.

Ett varnande exempel på extremt tät bebyggelse kan man se i Hongkong. På vägen från flygplatsen till Kowloon står en skog av enorma skyskrapor, inte ett träd syns till. Fruktansvärt att se. Ön är liten så där är tät bebyggelse befogad. Men inte i Stockholm.

På landsbygden har de flesta av våra stora internationella företag startats, till exempel Ikea, Clas Ohlson, Peab, H&M med flera. Landbygden skapar kreativitet!

Raimo Saarinen