ANNONS

Låt oss göra vårt bästa i trafiken

ANNONS

Svar på insändaren Cykelbanan är en påbjuden körbana den 30 juni: Tack för din omtanke om min och andra cyklisters säkerhet!

Jag förstår mycket väl den irritation som kan uppstå när en cyklist är i vägen. Jag har tidigare arbetat i stan och cyklat ca 25 kilometer för att komma till jobbet. Det är en fantastisk start på dagen och tar inte längre tid än att åka kommunalt. Det är billigt och nyttigt. En del cykelbanor är exemplariskt planerade längs de större vägarna och där kan vi som vill cykla lite snabbare pumpa på så vi hinner fram i tid. Andra banor är mer anpassade för gångtrafikanter och barn som ska till skolan.

Vi är inte så populära där heller. Rullgrus, tunnlar och barnvagnar är här en större risk för oss än bilarna på vägen. Ibland blir det fel och man gör val som man ångrar, men då blir det inte säkrare av en dusch spolarvätska eller ett signalhorn som går av ett par meter bakom ryggen. De flesta bilister är dock väldigt hänsynsfulla. Om vi alla gör så gott vi kan så blir det bra och trevligt i trafiken.

Andreas Jonsson