Låt oss handla blommor där vi vill

Ni har gjort det igen! Upphandlarna på Järfälla kommun har ännu en gång ”misslyckats” med sin arbetsuppgift! Förr om åren har vi som arbetar på Ekens äldre­boende i Kallhäll gått och köpt blommor till våra balkonger och uteplatsen hos en butik i närheten. Det har fungerat så bra, och innehavaren med sina medarbetare är toppen! Han skänker ju dessutom blommor till oss på Eken varje år, vid alla möjliga högtider. Vi är så glada att vi har honom, så nära och bra.

Men nu, från och med i år, är det upphandling på blommor. Och då ska alla köpa av en blomsterbutik i Jakobsberg. Anledningen är så klart att det ska bli billigare. Vi ska få 25 procent rabatt – men det blir mera utsläpp i naturen vid frakten. Dessutom är det svårt att bestämma färger och liknande när vi inte ens vet deras sortiment. Vi ska beställa på en lapp bara.

Vi på Eken tror på utvecklandet av det ”lilla” samhället, och att man ska stödja närodlat / lokalodlat när det finns den möjligheten. Troligen får vi inte längre blommor till våra högtider längre. Och då måste vi köpa och då blir det dyrare!

Tänk på miljön och det när­odlade, kära upphandlare. Det blir inte billigare! Varför ”förstör” ni bara? Har ni inte viktigare saker för er än att upphandla blommor? Hur många sådana här tjänster finns det på kommunen, och vad kostar det att ha alla de anställda? Här kanske det borde skäras ner och låta varje instans få bestämma själva?

Vi på Eken