Låt oss revolutionera demokratin i vår stad

Under vintern har Sundbybergs stad haft sju dialogmöten på olika teman i arbetet för att skapa ett nytt centrum i samband med att järnvägen ska grävas ner. Det har varit upp till 400 unika besökare på dessa möten vilket förstås är bra, men det är ändå under 1 procent av Sundbybergs befolkning.

Centerpartiet vill därför att Sundbyberg framöver, både i detta stadsutvecklingsprojekt och andra, arbetar med digital delaktighet. Genom att skapa digitala modeller som sundbybergarna kan gå in i via webben eller på datorer på biblioteken till exempel så får alla chansen att vara med och föreslå framtidens Sundbyberg.

De digitala modellerna skulle kunna fungera som dataspel som Sim city, där man själv kan bygga sin stad och göra förändringar i miljön. Man kan också ha sin egen avatar som vistas i den virtuella miljön och där diskutera framtidens Sundbyberg med andra.

Detta tror vi kommer att revolutionera demokratin när det gäller delaktighet från sundbybergarna, men det kommer också att innebära ett mycket rikare utbud av förslag för vår stads framtid och att fler dimensioner kan vägas in i planeringen redan från början.

Året är nu 2014. Tekniken finns och Centerpartiet vill att Sundbyberg nu, speciellt då vi är landets snabbast växande stad, ger våra medborgare modernast tänkbara redskap för att vara med och utveckla vår stad.

Stefan Bergström (C) kommunalråd