ANNONS

Lidingö ska vara ledande på miljö

ANNONS

Centerpartiet siktar på att ta på sig ledartröjan för Lidingö som miljökommun efter valet. I tidningen Miljöaktuellts senaste ranking av landets kommuner, placerade sig Lidingö på plats 155 för hittills genomfört miljöarbete.

Centerpartiet vill klimatmaxa. Eftersom vi i dag gör av med mer resurser än vad jorden klarar av måste vi prioritera en hållbar återbetalningsplan för klimatet.

Vi vill:

1. Göra det lätt för oss att leva klimatklokt i Lidingö. Ställ om till förnybar energi och energieffektivisering för stadens verksamheter och byggnader.

2. Utveckla stadens alla stadsdelar med kollektivtrafik, attraktiv närservice och cykelleder.

3. Grunda sunda matvanor i tidig ålder för en hållbar framtid, med ekologisk och säsongsbaserad mat till våra barn i skolan och våra äldre i omsorgen.

4. Sjösätta en hållbar Östersjöpolitik. Gör Lidingö till värd för Baltic Sea Action Plan, Hållbart hav och andra aktörer för världens största innanhav.

5. Skydda Kottlasjöns vattensystem och öka Käppalaverkets kapacitet att processa biologiskt nedbrytbart avfall.

6. Upprätta en kemikalieplan för Lidingös förskolor. Ersätt skadliga utfasningsämnen inom kommunens verksamheter. Prioritera de yngsta barnen genom krav och kriterier för upphandling av produkter i barnens vardag.

ANNONS

7. Beakta ekosystemtjänster i stadsutvecklingen. Genomför innovativa lösningar i våra stadsdelar.

8. Vårda våra skogar.

Visionen är att Lidingö ska bli ett hållbart, klimatsmart samhälle med levande stadsdelar och användning av modern miljöteknik och vara en förebild för andra kommuner.

Emilia Nyblom (C)

Kent Ivarsson (C)

Patrik Buddgård (C)

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.