ANNONS

Livsfarligt att cykla eller gå till Strömma

ANNONS

Som säkert många upplevt så har cykel- och gångvägen mellan Ålstäket och Strömma nu alltmer blivit en transportväg för golfbilar och lätta motorcyklar.

När man kommer gående där för en stilla kvällspromenad eller en cykeltur en eftermiddag kommer plötsligt en golfbil eller lätt motorcykel med påtagligt hög fart utan att vare sig tuta eller signalera. De tycks ta för givet att det är helt OK att köra där, men det är det absolut inte.

De som kör motorcyklarna är mest unga grabbar och förstår väl inte bättre och har lärt sig att det är Ok att vara oartig och inte följa regler. Men farligt är det och olyckor kan komma att inträffa för gående och cyklister som blir påkörda.

De som går där är mest äldre och barn med sällskap samt barn som cyklar. Särskilt farligt är det dock med dessa golfbilar som täcker hela vägen när de kommer farande. Hur dessa golfspelare kan göra så är närmast obegripligt. Idrottare brukar ju känna till att regler ska följas, men golf är förstås ingen idrott.

Om inte golfarna och motorcyklisterna skärper sig och avstår från att använda gång- och cykel­vägen trots förbudet måste nu ordnings­makten och polisen ta ­ vid och ingripa innan olyckor inträffar. Det är jätte­viktigt.

Strömmabo

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.