ANNONS

M: ”Löftena från Socialdemokraterna är tomma”

Stina Lundgren, oppostionsråd M
Moderaternas Stina Lundgren menar att det är dags för ny ledning i kommunen efter 24 år.
Det märks att det är valår när Socialdemokraterna i Botkyrka och Ebba Östlin går ut i media och på nätet och lovar att nu ska man minsann komma tillrätta med otryggheten, de låga skolresultaten, segregationen, jobben och så vidare, skriver Moderaterna Stina Lundgren och Willy Viitala i en insändare.
ANNONS

”Det märks att det är valår när Socialdemokraterna i Botkyrka och Ebba Östlin går ut i media och på nätet och lovar att nu ska man minsann komma tillrätta med otryggheten, de låga skolresultaten, segregationen, jobben och så vidare.

På något sätt är problemen som finns i kommunen alltid någon annans fel eller ansvar, aldrig deras. Trots att det är de som sitter vid makten. Som de dessutom i höst har gjort 24 år i rad.

Dock talar de ständigt återkommande reportagen och tillgänglig statistik sitt tydliga språk: de senaste decennierna har kriminaliteten (enligt bland annat BRÅ) ökat i Botkyrka. Ibland med flera hundra procent.

Vi moderater har föreslagit allt ifrån åtgärder mot hedersrelaterat förtryck och våld, tryggt och snyggt-satsningar, kameraövervakning av brottsutsatta platser, fler väktare, ökat stöd till nattvandrare etcetera.

Socialdemokraterna avslog det mesta vi föreslog. Men nu när det är valrörelse lanserade de en punktlista i annonser i sociala medier som innehåller de flesta av våra gamla förslag.

I Kommunbarometern i Dagens Samhälle har alla väljare sitt facit efter 24 års maktinnehav, där Botkyrkas placering i jämförelse med landets 290 kommuner är, arbetsmarknad: plats 255 av 290. Skola: plats 244 av 290. Vård och omsorg: plats 278 av 290. Barnomsorg: plats 252 av 290.

Med tanke på att Botkyrka kommun dessutom, ihop med Södertälje, har Stockholms läns högsta kommunal­skatt på 20,15 kronor så måste vi nog alla ställa oss frågan: vad får vi egentligen för pengarna? Inte är det välfärd i toppklass i alla fall.

Kanske är det på kommun­ens omskrivna kultursatsningar? Nej, där har Botkyrka plats 217 av 290.

Välj därför med omsorg vilka du ska lägga din röst på i höstens val. Litar du ännu en gång på tomma löften från Socialdemokraterna? Eller är det inte dags för en moderatledd majoritet?”

ANNONS

Stina Lundgren (M) oppositionsråd och Willy Viitala (M), politisk resurs

ANNONS