Löjeväckande att kritisera Lidingöbanans försening

All kritik mot ovissheten när Lidingöbanan ska öppna igen är fåfäng. Vad hade de så kallade kritikerna väntat sig? Det är väl nästan alltid så att det fördröjs, eller hur? När hörde de att de ”ansvariga” för ett projekt som detta förmedlade till allmänheten att ”det blev som vi sa, vi öppnar och allt står klart precis som vi bestämt och utlovat”. Det är väl mer självbedrägligt, och löjeväckande att förvänta sig att verkligheten blir som man har tänkt sig.

Och sedan en annan sak: människor är faktiskt ganska nöjda med bussarna eftersom de går så pass ofta. Det hör jag dagligen i jämförelse med tidigare tågtider och väntan. Glöm inte det när allt sedan kommer igång igen: att vi resenärer nostalgiskt kanske kommer längta tillbaka till att ”tack och lov att det drog ut på tiden med ombyggnaden”. Även något som är provisoriskt kan vara bra och mer funktionellt än originalet.

Det alternativ som kritikerna därför bör överväga är väl om Lidingöbanan överhuvudtaget längre behövs. Men, då skulle väl de klaga och vara kritiska mot något annat.

Thomas Silfving, Killinge