Löven döljer gatlyktorna

Vi går mot mörkare tider. Kanske har även de som är ansvariga för Botkyrka kommuns vägbelysning noterat detta?

Huddingevägen är en av länets mest trafikerade vägar, många barn måste korsa den varje dag på väg till eller från skola och fritidsaktiviteter. För att förbättra trafiksäkerheten har kommunens medborgare bekostat vägbelysning – av själva namnet framgår att meningen är att lamporna ska lysa upp vägen.

Om du går denna väg på kvällen kan du se att en stor del av armaturerna sitter inne bland diverse träd och sly som ingen vill ta bort. I stället för vägbelysning får vi en form av fasadbelysning på träden som står efter vägen, mycket lite ljus hamnar på vägen.

Ett av de ställen där belysningen är dålig är övergångsstället vid Tunnelbacken, där var dessutom lampan trasig en stor del av förra vintern. Jag roade mig med att felanmäla den belysningsstolpe som står där Tullinge Strand ansluter till Huddingevägen (se bild). Den står cirka tre meter in i skogen. Jag behöver väl inte säga att ännu har inget åtgärdats.

Se till att vägbelysningen kan lysa på vägen och se till att övergångsställen blir ordentligt upplysta och markerade. Isac