ANNONS

M: ”Ni ska vara trygga även när mörkret faller”

Mer belysning kring Trekanten behövs, enligt Moderaterna.
Mer belysning kring Trekanten behövs, enligt Moderaterna.
Moderaterna i Hägersten-Liljeholmen vill använda pengar ur trygghetsfonden för att öka belysningen – och tryggheten – kring Trekanten.
ANNONS

Även om solen fortfarande tittar fram då och då, så närmar vi oss vinterhalvåret då många trevliga aktiviteter bedrivs i vår stadsdel. I vår fina stadsdel finns många vackra rekreationsområden som är uppskattade och används flitigt under hela året.

Snart är vi inne i den mörkare årstiden då det är ljust endast ett fåtal timmar mitt på dagen. När isen lagt sig på sjön Trekanten ser man omedelbart många som åker skridskor där. Sydväst om sjön finns en pulkabacke som används flitigt så fort snön kommer.

För att öka tryggheten och möjligheten att utöva vinteraktiviteter under längre tid på dygnet så bör det sättas upp belysning som lyser upp skridskobanan på sjön och även ­belysning vid pulkabacken.

Därutöver behöver belysning sättas upp längs gångvägen närmast sjön vid skogsdungen nedanför Nybohovsbacken för att öka tryggheten för alla som motionerar runt hela sjön. Stockholms stad har medel avsatta i en trygghetsfond för trygghetsskapande åtgärder.

Vi Moderater vill gärna se att pengar från fonden används för att öka tryggheten i samband med aktiviteter på sjön Trekanten samt i rekreationsområdena runt sjön. Området är lätttillgängligt för stadens alla medborgare och belysning skulle vara positivt och öka tryggheten för många, både unga och äldre.

Rekreationsområdet runt sjön Trekanten är ett av många trevliga områden i vår stadsdel och liknande åtgärder kan göras på fler ställen för att öka både trivsel och trygghet.

Anette Hellström, Tomas Tetzell, Lars Svärd och Susanne Sjöblom

Moderaterna i Hägersten- ­Liljeholmens stadsdelsnämnd

ANNONS