ANNONS

”Ni mammor äger inte bussen!”

barnvagn rullator rullstol sl buss
Barnvagnar tar för mycket plats på bussen, menar skribenten.
Skribentens mor uppmanades fälla ihop sin rullator.
ANNONS

För en tid sedan var min 88-åriga mor med om ett obehagligt påhopp på en bussfärd med SL. Hon valde till slut att lämna bussen i förtid.

Var det narkomaner, ligister eller kriminella hon råkade ut för?

Nej, det var mammor med barnvagnar! Mödrarna krävde att både min mor och en annan person skulle fälla ihop sina rullatorer för att fler barnvagnar skulle få plats. Stämningen var hätsk, men chauffören agerade inte.

Till er som vill åka buss med barnvagn vill jag informera om att barnvagnar inte har företräde framför rullatorer eller rullstolar på bussen. Är bussen full får man vänta på nästa!

En rullator är ett medicinskt hjälpmedel som är en förutsättning för många gamla att över huvudtaget ta sig fram. Att tillfälligt fälla ihop rullstolen kan väcka stark oro för den som är gammal och ostadig. Vi vill väl alla att våra gamla ska ha möjlighet att komma ut ur sina hem och ta del av världen utanför?

Min mor har inte beviljats någon färdtjänst, hon bor ensam i sin lägenhet och har hemtjänst endast en gång var tredje vecka. Hon har sin rullator och möjligheten att med buss ta sig till närområden, göra inköp och hälsa på barn och barnbarn.

Hon har lika mycket rätt till det allmänna rummet som barnfamiljer. Hon har fött fyra barn, arbetat hårt och betalat skatt.

Fäll ihop barnvagnen nästa gång, ta barnet i knät och låt barnet hälsa på tanten i sätet bredvid.

Anna

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.