Människor skräpar ner mer än våra hundar

Varför lägger man ner så mycket energi på att gnälla och klaga på hund­ägare? Visst är det befogat i vissa fall, men förbud borde inte bara gälla hundägare utan även dem som inte tar ansvar för ert eget skräp såsom plastpåsar, burkar, krossat glas, matrester med mera. Hur ser det ut vid återvinningskärlen varje söndag? Som i en svinstia!

Att sedan inte låta hundarna kissa utanför en port eller husvägg – hur många hundar tror ni har kissat där sedan 1907 när huset byggdes, eller gamla fulla gubbar för den delen? Det funkar inte riktigt att bära en 30-kiloshund ända till en hundrasthage.

Det vi egentligen borde bekämpa gemensamt är förökningen av råttor i stan, det är vår plikt att se till att vår omgivning ser fin och fräsch ut. Många ställer sommartid ut sina hushållsopor direkt på gatan med picknickrester och kladdiga pizzakartonger. Varje söndag är det samma sak: vidriga överfulla papperskorgar som kråkor och råttor partar loss på. Sopkärl som är överfulla varje kväll med vidöppna lock, det är helt enkelt gratis fest för alla råttor och en riktig stinkbomb för omgivningen.