Människors värde är inget utan arbete

Svar på insändaren ”Tryggt i vården med vårt sommarpaket” av två moderata finanslandstingsråd den 3 juni:

Ni skriver att ”Vi kommer aldrig någonsin att börja lova allt till alla utan finansierar våra satsningar krona för krona.” Det har ni gjort otroligt bra! Här är resultatet: Sjuka, stressade och utförsäkrade människor utan pengar, bostad eller mat. Människor som sitter på en bit kartong och tigger och undrar hur de hamnat där.

Cancersjuka människor som talar om för försäkringskassan att de ska ta livet av sig. Handikappade människor som inte får gå ut på grund av för få assistenter. Barn som blir avstängda på grund av för få lärare och resurser i skolan. Barn som stressar sig sjuka och går på antidepressiva för att få bra betyg. Läkare som inte tar alla prover på grund av att det blir för stora kostnader. Läkare som ägnar en kvart åt varje patient för att få ekonomin att gå ihop. Försäkringskassans personal som får bonus på att neka sjukpenning. Försäkringskassans chefer som vill veta vem som golat och anställer sin familj.

Arbetsförmedlingen är full av svårt handikappade och sjuka människor. Arbetsförmedlingen är full av människor som tappat hoppet om mänskligheten. Kommuner som inte lyssnar, ljuger och bryter löften till kommunens invånare.

Kommunanställda som skapar något som de själva inte kan tänka sig att bo i. Äldre människor som ingen pratar med, ser eller bryr sig om. Äldre människor som får äta kall mat på äldreboendet för att allt har ett pris.

En regering som lär människor att våra medmänniskor ljuger, bedrar och beter sig illa. En regering som lär ut att människors värde är noll och ingenting utan arbete och pengar. Snyggt jobbat! Ett råd från en före detta moderat till Alliansen: Är man ute på djupt vatten kan det vara bra att hålla munnen stängd!

AFASI