ANNONS

”Jag missade teatern – på grund av p-appen”

Tjej med mobil
Det borde finnas fler betalningsalternativ än mobilen, tycker insändarskribenten.
Det borde finnas fler alternativ för att betala parkeringen än bara appar, tycker Barbara.
ANNONS

Häromkvällen tänkte jag se en föreställning i Mälarhöjdens friluftsteater. Kvinnliga ståupp-komiker skulle uppträda. Jag kom i god tid till Lyran för att få parkeringsplats. Till min förvåning upptäckte jag att man måste ha appen ”Betala P” .

Jag har en äldre mobil utan appar. Att ringa, sms:a eller  fota räckte till mig. Men jag tänkte att min man som var hemma kunde hjälpa mig att betala med sin nyare mobil. Tyvärr klarade han inte det. Det blev inget teaterbesök och jag fick åka hem besviken.

Nu undrar jag: vi är omkring 70 år gamla och klarade inte appen. Instruktionen var inte tydlig, vi var för ivriga? Något gick fel. Jag undrar hur vi ska klara oss i framtiden med alla internettjänster, vi som inte hänger med i utvecklingen som går så snabbt.

Jag tycker att Stockholms stad, som ansvarar för de allmänna parkeringarna, ska ha olika betalningsalternativ – inte bara appar.  Samtidigt vill jag uppmana alla äldre: häng med i utvecklingen. Ta hjälp av era barnbarn och lär er hur saker fungerar, annars kommer ni som jag blir arga och besvikna.

Barbara

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.