ANNONS

Misstagen upprepas i trafikplaneringen

ANNONS

Sedan sextiotalet har stadens ledande moderater med jämna mellanrum hotat oss som bor mellan Skärsätra och Mölna med att bygga en ny, enligt min mening helt onödig, väg. De menar att den befintliga vägen stör boende och utgör en trafikfara.

En annan anledning har varit tågkorsningen vid Skärsätra som skapar köer. Allt detta har bidragit till att Moderaterna har varit villiga att spendera upp till 100 miljoner skattepengar på vägen, eller en tunnel som var det senaste förslaget.

Mot den bakgrunden är det häpnandsväckande att ett demensboende nu byggs bara några meter från både järnväg och vägen mellan Aga och Skärsätra. Ännu mer förvånande är det att man inte redan från början löst problemet med en planskild korsning intill Dalénum, utan att trafiken till området måste korsa spåret vid Aga station.

Trafikplanering saknades uppenbarligen när Gåshaga byggdes, nu upprepas den sorgliga historien. Ledande politiker bygger nu fullt medvetna in nya trafikproblem för oss som bor på södra ön.

Det är skönt att vi har tåget, det kan vi tacka öns oppositionspartier för, annars hade Moderaterna lagt ner det för länge sedan.

”Behöver både tåg och bil”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.