ANNONS

Mixtra inte med SL-taxan

ANNONS

Svar på insändaren ”Vi i S vill se en annan väg för SL” den 5 augusti:

Under Alliansen görs den största satsningen på 40 år genom att tunnelbanan byggs ut med nio nya stationer i fyra väderstreck. Till skillnad från när Socialdemokraterna senast styrde och det inte byggdes en enda meter spår har det under Alliansens tid byggts mer än 16 000 meter.

Med ordning och reda i ekonomin har vi kunnat satsa på bättre kollektivtrafik. Ett stort hot mot ekonomin och fortsatta satsningar på kollektivtrafiken är (S) enhetstaxa som minskar SL:s intäkter med 500 miljoner kronor.

Socialdemokraterna måste därför svara på om det är höjda biljettpriser, färre bussar, glesare pendeltågstrafik eller om nattrafiken på tunnelbanan ska bort?

I budgeten för 2014 skär även (S) ner på investeringarna med 700 miljoner kronor jämfört med Alliansen. Inte heller på riksnivå i sin skuggbudget avsätter (S) några pengar för utbyggd tunnelbana i Stockholmsregionen. Hur kan (S) med mindre pengar leverera bättre kollektivtrafik?

Moderaterna och Alliansen går till val på fortsatt ordning och reda i ekonomin som möjliggör fortsatta satsningar på kollektivtrafiken och rustar Stockholmsregionen stark. Vi måste få mer kollektivtrafik, inte mindre genom att återigen experimentera med taxan.

Christer G Wennerholm (M), trafiklandstingsråd

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.